Dansk linkbuilding

Linkbuilding kan foretages på alle sprog, herunder naturligvis også det danske sprog. Der findes en lang række forskellige udbydere der tilbyder at håndtere hele linkbuilding-processen, men du kan også selv involvere dig i dansk linkbuilding og selv udføre en lang række taktikker og metoder. I denne artikel, kan du læse mere om dansk linkbuilding.

Er dansk linkbuilding anderledes end eksempelvis linkbuilding i USA?

Ja, der er store forskelle på, hvilke former for linkbuilding du kan benytte, alt efter hvor dit website opererer henne. Generelt set, er vi meget forskånet i Danmark, da Google simpelthen ikke er særligt dygtige til at forstå og bearbejde det danske sprog. Dette har naturligvis noget med vores størrelse at gøre, Danmark er et af verdens mindste lande og vi taler et af de mindst talte sprog.

Vi er med andre ord, ikke specielt interessante som målgruppe sammenlignet med alle mulige andre lande, hvor både sprog og befolkning er markant større og udbredt.

Derfor kan der i Danmark, benyttes langt flere greyhat teknikker end der kan i eksempelvis i USA. Sådan noget som brugen af PBN (Private Blog Network) eller splog (Spam Blog) som det også kaldes, er ganske brugbart i lille Danmark.

Hvorvidt man vil gøre brug af denne former for linkbuilding, som så absolut er greyhat (i mod Googles retningslinjer), er op til en selv. Personligt anbefaler Jeg at man kun benytter dem i en vis udstrækning. Du må aldrig lade hele din linkprofil være baseret på en form for links – dette er altid en stor risiko, uanset hvilket land du opererer i.

Kræver det links fra danske sider at lave dansk linkbuilding?

Danske links vil være den bedste form for links dit website kan få, hvis det kommunikerer på det danske sprog. Det betyder ikke, at du ikke godt kan have en række links fra sider der ikke er forfattet på dansk, men størstedelen af dine links skal være fra danske websites.

Årsagen skal findes i, at det meget sjældent sker, at et website der ikke skriver på dansk, linker til et dansk website. Det er meget få af websitets læsere, der vil være i stand til at afkode det der linkes til, da det jo er skrevet på dansk. Derfor forekommer den slags links også ofte unaturlige, men der kan være helt naturlige årsager til at man modtagere sådan.

Arbejder du med acquired links til et dansk website, ville jeg anbefale dig slet ikke at købe udenlandske links. Dette med undtagelse af svenske og norske links, da vi som udgangspunkt i hvert fald tekstmæssigt, godt kan afkode de forskellige skandinaviske sprog i Skandinavien.

Findes der nok danske sider der kan linke til mit website?

Det kan faktisk være en udfordring i nogle brancher at opnå mange indgående links. Eksempelvis hvis dit website befinder sig inden for et nicheområde, som ikke mange behandler. På verdensplan er det nemt at finde mange sider om stort set alle emner, men i Danmark vil man godt kunne komme ud for, at der kun findes 10 relevante sider at opnå et link fra.

Men hvad gør man så? Man må være lidt kreativ og få udarbejdet delvist relevante artikler eller også må man finde medier, som delvist behandler ens emne og så gå efter en nogenlunde relevans.

Links fra sider, der ingen relevans har for det website det linker til, har stort set ingen værdi, heller ikke selvom det er et meget populært website, målt i links.

Er dansk linkbuilding dyrere eller billigere end i udlandet?

Dansk linkbuilding er som udgangspunkt dyrere i Danmark end i mange andre lande. Årsagen skal igen findes i, at vi er et lille land og der er begrænsning på, hvor mange der rent faktisk arbejder med linkbuilding. Herudover er efterspørgslen enorm og derfor er priserne på links generelt også dyrere i Danmark end i andre lande.

Hvis du selv indkøber links, vil du også opleve at vi har høje priser i Danmark. Husk dog på, at de fleste priser kan forhandles også priser på danske links.

Kan jeg selv lave dansk linkbuilding?

Ja, selvfølgelig kan du det. Er du i tvivl om hvordan du kommer i gang, kan du vælge at investere i min bog, Linkbuildingbogen, der lærer dig alt hvad du har behov for at vide, for at komme i gang med dansk linkbuilding.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *