Hvad er et nofollow-link?

Et nofollow-link er et link, der bærer attributten nofollow. Attributten bruges til at fortælle søgemaskiner, at man ikke som udgangspunkt anbefaler det der linkes til, men blot ønsker at oprette en henvisning. Et nofollow-link overfører ikke PageRank (Popularitet), men PageRank er kun et ud af flere signaler, som et link kan overføre.

Links kan også overføre trust (troværdighed) og relevans. De fleste der arbejder med links, går derfor også så vidt muligt uden om nofollow-links, men det er vigtigt at huske på, at en naturlig linkprofil også indeholder links med attributten nofollow.

Sponsorerede links eller købte links, skal som udgangspunkt altid bære rel=”nofollow”, er dette ikke tilfældet, er det et klart brud på Googles retningslinjer.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *