Hvad er et linkkatalog?

Et linkkatalog, er et slags online-bibliotek, der også er kendt under navnene webkataloger og indekser. Et linkkatalog er altså en webportal, der indeholder links til andre websites på Internettet. Nogle kataloger er begrænset til forskellige niche-områder, mens andre kataloger har en bred skare af kategorier, hvor igennem man kan finde frem til forskellige websites. Linkkataloger er som ofte opbygget efter en hierakisk-struktur.

Linkkataloger er et levn fra fortiden

Linkkataloger har været benyttet meget i tidernes morgen, til at finde frem til forskellige former for hjemmesider. Efter at søgemaskiner er blevet mere nuancerede og bedre til at finde frem til de hjemmesider, vi som brugere søger efter, har de til dels mistet store dele af deres eksistensgrundlag. Der er i virkligheden ikke mange folk, der starter deres søgen igennem et linkkatalog, der foregår derimod ikke overraskende i søgemaskinerne.

Linkkataloger kan stadig delvist bruges i dit linkbuilding-arbejde

Linkkataloger kan dog stadig benyttes i linkbuilding-arbejdet. Det er som oftest meget nemt, at få tilmeldt sit website til et linkkatalog og få et nyt link, tilbage til ens website. For bare få år siden, var det ikke unormalt, at man kunne se store løft i ens websites placeringer, udelukkende ved at gøre brug af linkkataloger som linkbuilding-taktik.

Sådan fungerer det ikke længere og linkkatalog tilmeldinger, bør derfor kun være en del af dit linkbuilding-arbejde, for at sprede dine links udover en lang række forskellige domæner og IP-adresser. De må ikke være det bærende element, i dit linkbuilding-arbejde.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *