Hvad er negativ SEO?

Negativ SEO refererer til praksisser, der sigter mod at skade et websites placering i søgemaskinernes resultatsider (SERP). Dette kan omfatte forskellige metoder, herunder, men ikke begrænset til, at skaffe store mængder spamlinks, som leder til målwebsitet. Disse aktiviteter er betragtet som uetiske og i nogle tilfælde ulovlige, og kan resultere i straffe fra søgemaskiner som Google.

Negativ SEO har været kendt i mange år, men fik særlig opmærksomhed med introduktionen af Googles Penguin-opdatering tilbage i 2012. Penguin-opdateringen ændrede måden, hvorpå Google håndterede spamlinks, ved at straffe websites, der modtog en unaturlig mængde af denne form for links. Dette var en afgørende ændring fra tidligere praksis, hvor dårlige links simpelthen blev ignoreret i linkvurderingen. 

Metoder til udførelse af Negativ SEO

  • Link Farms: Oprettelse af eller køb af links fra linkfarms, der producerer store mængder lavkvalitetslinks.
  • Scraping og Duplicering af Indhold: Kopiering af indhold fra målwebsitet og bred distribution på tvivlsomme platforme for at skabe indholdsduplikation.
  • Skadelig SEO: Dette inkluderer hacking af et website for direkte at implantere skadelig kode eller skjulte links.
  • Negative Anmeldelser: Orkestrering af falske negative anmeldelser af virksomheder for at skade deres online omdømme.

Beskyttelse mod negativ SEO

  • Regelmæssig overvågning af backlinks: Brug af værktøjer som Google Search Console til at overvåge og vurdere kvaliteten af indgående links.
  • Hurtig reaktion på skadelige links: Anvendelse af Googles Disavow-værktøj til at afvise skadelige links.
  • Styrkelse af website sikkerhed: For at forebygge hacking og indsprøjtning af skadelig kode.
  • Opretholdelse af godt online omdømme: Aktivt arbejde med omdømmestyring, herunder svar på kundeanmeldelser og engagement i sociale medier.

Seneste udviklinger

Med tiden har Google gjort Penguin-algoritmen til en integreret del af sin hovedalgoritme, Hummingbird, hvilket gør den mere granulær i sin tilgang til at identificere og straffe websites, der deltager i linkspam. Dette har gjort negativ SEO mere udfordrende, men ikke umuligt, og det er stadig en risiko, som websiteejere bør være opmærksomme på.

Negativ SEO var tidligere en alvorlig trussel mod ethvert website, der var afhængig af organisk søgetrafik. Den dag i dag, er er det ikke noget vi ser lige så ofte, som tidligere, men kan stadig udgøre en trussel for et website.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *